A legegyszerűbb sajttorta!

2018.03.26

Amit tényleg könnyű elkészíteni...

Mióta beszippantott a Pinterest világa, azóta állandóan könnyen és gyorsan elkészíthető ételeket keresgélek rajta. Csupán amiatt, mert praktikusabb, mint órákig a konyhában szobrozni. Ezerféle variációját találhatjuk meg a hagyományos cheesecake-nek. Én egy olyat szerettem volna mindig is, ami bármikor elkészíthető, nem mellesleg alakbarát, és éppenséggel a pénztárcám se fog lenullázódni a hozzávalók megvétele után.

 Mikorra már túl voltam egy-két recept okozta sokkon, hogy milyen macera lenne egy minden igényemnek (és persze a barátoménak) eleget tevő sajttortát készíteni. Mert az egyikhez ilyen liszt, a másikhoz amolyan liszt és hozzávaló, ami itthon meg se található..Rátaláltam erre az egyszerű receptre.

Ehhez a recepthez, elsőre meglepő, de 5 hozzávaló kell csak. Ami szuper, hogy egyik összetevő se beszerezhetetlen szerencsére.


HOZZÁVALÓK:


Az alaphoz: 

  •  215 g zabkeksz apróra összetörve (Csaba kedvencét, a Győri Édes Zabfalatokat használtam egy egész csomaggal több nem is kell, csak a szóráshoz, ha úgy szeretnéd)
  • 100 g olvasztott margarin vagy kókuszolaj

A krémhez:

  • 500 g krémsajt
  • 100 g cukor (én Xilitet használtam ugyanennyi mennyiségben, de miután összedolgoztuk a mascarponeval, igényel egy kóstolást már csak az íze miatt is :P)
  • 3 db tojás 


A recept maga nincs túlbonyolítva.

  1. Törd össze a kekszeket, hogy morzsa állagú legyen. (TIPP: én egy zacskóba tettem és úgy próbáltam egy sodrófa segítségével apróra összemorzsolni)
  2. Utána, ezt a szép mennyiségű morzsát öntsd bele egy keverőtálba, amihez öntsd hozzá az olvasztott margarint/kókuszolajat.
  3. Keverd össze a két anyagot, ha gondolod kézzel is lehet, ha éppen nem vagy finnyás, hogy érezd, mikor lesz olyan halmazállapotú, amikor már bele tudod nyomkodni a tortaformád aljába.
  4. A TORTAFORMA DILEMMA. Én beszereztem egy kisebb alakú tortaformát, ami egy kisebb zsúrtorta méretének felel meg. Ezt használd, ha magasabb sajttortát szeretnél kapni. (mint, ahogy én is tettem) De ha nem szeretnél magasabbat, és van egy hagyományos tortaméretű formád az is tökéletesen megfelelő a célra. (Ez egy picit szájbarágós rész volt, bocsánat)
  5. A krémsajtot egy keverőtálba öntsd és add hozzá az általad kedvelt édesítőt. Dolgozd össze (az elektromos habverőt szoktam elővenni ilyenkor, mert azzal lehet a legszebben összedolgozni a két anyagot).
  6. Ezután  kevergetés közben egyesével add hozzá a tojásokat (gyakorlatban viccesen néz ki, próbáltam mindenfélével kitámasztani a mixert, mert sajnos még nincsen olyan gépem, amivel ez könnyedén megoldható lenne, de aztán könnyen megoldottam a "beleütöm a tojást és kevertem tovább" technikával)
  7. Ráöntöm krémet a kekszes tortaalapra és 175 fokon sütöm (alsó-felső sütés) 40 percig.
  8. Ha készen van a sajttortád és ki is hűlt szépen, késsel lazítsd fel a sütőforma oldalánál (ez nagyban megkönnyíti a későbbi munkát) majd aztán rakd be a hűtőbe egy éjszakára.

Szerintem, maga az elkészítés nem tartott annyi ideig a sütéssel együtt, mint amennyi ideig írtam ezt a bejegyzést. 

Dekoráció: Dekorálni szinte bármivel lehet, én a zabkeksz morzsából tettem a tetejére. Illetve már nagyon régóta nem ettem édességet, mert próbálok figyelni az alakomra, de most kivételesen minden jót rápakoltam. Ha valaki nem édesszájú, az magában is fogyaszthatja, mert úgy is nagyon finom.

Remélem tetszett a recept!:) 

Következőleg is egy hasonló finomságot fogok elkészíteni, illetve hamarosan éttermi/cukrászdai tesztelős, illetve gasztro-kirándulásos posztokat is olvashattok a blogon az Apropó rovatban.


Márton Anna-Say Cheese
Minden jog fenntartva 2018
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el